Uutiset

Seapoint asemilla tankkaat turvallisesti


25/06/2019

Seapoint veneasemilla myydään vain täysin FAME vapaata dieseliä. Kaikki Seapoint asemilla myytävä polttoaine on Suomessa jalostettua Nesteen laadukasta polttoainetta.

Viime aikaisessa keskustelussa ja uutisoinnissa on noussut esiin ensimmäisen sukupolven FAMEa sisältävien biodiesel-polttoaineiden ja dieselbakteeriksi kutsutun mikrobikasvuston diesel-polttoainejärjestelmille aiheuttamat haitat. Ongelma voi muodostua, kun FAME-tyyppinen ensimmäisen sukupolven biodiesel sitoo helpommin vettä ja on sitä kautta otollisempi kasvualusta dieselbakteeriksi kutsutuille pieneliöille. Polttoainetankissa ja -syöttöjärjestelmässä kasvamaan päässyt mikrobikasvusto voi aiheuttaa häiriöitä polttoaineen syötössä ja johtaa moottorien käyntihäiriöihin.

Polttoainemerkinnät

Polttoainemerkintöjen mukaisesti diesel-polttoaineet tulee merkitä B7-merkinnällä, joka tarkoittaa, että polttoaineessa voi olla enintään 7% FAMEa. Merkintä ei kuitenkaan kerro sitä, että onko tai kuinka paljon polttoaineessa on FAMEa eli perinteistä biodieseliä. Seapoint venesasemilla myytävässä Nesteen dieselissä on 0% FAMEa eli polttoaine ei sisällä yhtään perinteistä ensimmäisen sukupolven biodieseliä.

Avaamme verkkokaupan
kevään aikana

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide